صفحه شخصی م حسینی    
 
نام و نام خانوادگی: م حسینی
استان: گیلان - شهرستان: رشت
رشته: کارشناسی عمومی
تاریخ عضویت:  1393/07/15
 روزنوشت ها    
 

 نقش بسیج سازندگی در پیشرفت کشور بخش عمومی

2

نقش بسیج سازندگی در پیشرفت کشور

با فعال سازی بسیج سازندگی می توانیم در مواقع بحران کشور را به راحتی اداره کنیم به خصوص توسعه ای که محور کشاورزی داشته باشد بسیار کمک کننده است. کشور ما زمانی می تواند خودکفا باشد که از نظر پاسخ گویی به نیازهای اولیه دچار چالش نشود و در این صورت احساس نزدیکی بین قلبهای نسل سوم با وضعیت کشور بوجود می آید.جوانان زمانی می توانند به سرنوشت کشور علاقمند باشند که با نیازها و مشکلات آشنا شوند و اگر این پیوند عاطفی بین مردم و مجموعه اجرایی کشور بوجود آید مسئولان کشور دیگر نگرانی نخواهد داشت.

آشنا سازی جوانان و نوجوانان با فرهنگ کار وتلاش از عمده محورهای بسیج سازندگی است.

هدف و رسالت اصلی بسیج سازندگی تلاش برای ساختن مناطق محروم می باشد و در این امر همه نهادهای بسیج باید برای سازندگی کشور فعال شوند لذا بسیج سازندگی میتواندبا پیوند دادن اقشار مختلف با یکدیگر به ساخت هر چه بیشتر کشور کمک کنند.

از جمله برنامه های بسیج سازندگی حمایت و پشتیبانی جهت اعزام دانشجویان در قالب اردوهای جهادی به مناطق محروم است هر چند فعالیتهای عمران و آبادانی پایه این اردوهااست لیکن مناسب با رشته تحصیلی دانشجویان و توانمندی آنها سایر خدمات از جمله بهداشتی ،درمانی و آموزشی و فعالیتهای فرهنگی تقویت و ارائه خواهد شد.


عملکرد و فعالیتهای بسیج سازندگی در کشور

بسیج سازندگی از سال 1379به دستور مقام معظم رهبری به منظور استفاده از نیرو و نشاط جوانان در امور سازندگی و اوقات فراغت فراهم شده که تاکنون در عرصه های مختلف اعم از جهاد کشاورزی منابع طبیعی و آبخیزداری،آموزش و پرورش ، کمیته امداد،محیط زیست،بهداشت و درمان،نیروی انتظامی و غیره فعالیت داشته و اقشار مختلف دانش آموز،دانشجو و سایر افراد از تحصیلات مختلف،حتی کسانی که فقط در حد خواندن و نوشتن سواد دارند در این سازمان فعالیت می کنند.سازندگی جز با کار و ابتکار امکان پذیر نیست،لذا باید فعالیت خود را در این عرصه بیشتر نموده و جایگاه های مستعد سازندگی را شناسایی و برای آن برنامه ریزی کرد.

عرصه های فعالیت طرح سازندگی شامل عرصه بهسازی و زیباسازی و مرمت مدارس،منابع طبیعی و آبخیز داری،خدمات بهداشتی و درمانی،خدمات عمرانی و آبادانی روستایی.خدمات علمی آموزشی خدمات حمایتی است و از اهداف این طرح می توان به غنی سازی اوقات فراغت جوانان در عرصه های سازندگی ، رسیدگی به مناطق محروم و سازندگی کشور و خدمات رسانی به مناطق محروم و روستاها،کمک به دولت در امر سازندگی کشور(محرومیت زدایی،توسعه و اشتغال کاهش و صرفه جویی در وقت و هزینه)اشاره کرد.

بسیج سازندگی در طرح کاهش آسیب های اجتماعی نقش بسیار بالایی دارد. برای مثال طرح بصیرت از جمله فعالیت های بسیج سازندگی جهت مبارزه با آثار زیان بار مواد مخدر در کشور است که با تعامل و همکاری سازمان مبارزه با مواد مخدر و بسیج سازندگی با هدف آشنایی خانواده ها با تبعات اجتماعی مواد مخدر اجرا می شود. بهترین و تأثیر گذار ترین محیط برای پیشگیری ازآسیب های اجتماعی درون خانواده است و اگر سازمان های مختلف با برگزاری کارگاه های آموزشی برای خانواده ها ،اقدام به پیشگیری از این خطرات داشته باشند نتایج حاصل شده بطور قطع و یقین موثر و کم هزینه تر خواهد بود.

عملکرد بسیج سازندگی به تفکیک عرصه ها

عرصه بهسازی و زیباسازی مدارس

یکی از مهم ترین و برجسته ترین اقدامات صورت گرفته در بسیج سازندگی بهسازی و زیباسازی مدارس با مشارکت دانش آموزان و سایر جوانان داوطلب می باشد در این طرح ارزنده برای زیبا سازی مدارس تلاش زیادی شده است از جمله طراحی و نقاشی در ودیوارهای مدارس و ایجاد فضای سبز مناسب،تزئین کلاسها و تعمیر صندلی و میز و نیمکت های مدارس می باشد.

عرصه خدمات کشاورزی،منابع طبیعی و آبخیزداری

در این عرصه سازمان بسیج سازندگی با همکاری سازمان جهاد کشاورزی( آبخیزداری ،زراعت و باغبانی،صیانت از جنگل ها،نهال کاری،و تولید نهال) را برعهده دارند. بسیجیان می توانند در این قسمت نهال های زیادی در عرصه های عمومی کشور که توسط سازمان جنگل ها و مراتع معرفی شده بکارند.کارهایی که در کشور توسط بسیج سازندگی انجام می شود ارزان تر از طرح های مشابهی است که توسط پیمانکاران انجام می شود.

عرصه خدمات علمی،آموزشی و پژوهشی

سازمان بسیج سازندگی با همکاری سازمان هلال احمر جهت برگزاری کلاس های آموزشی و همکاری بسیج فرهنگیان و بسیج دانشجویی جهت برگزاری کلاس های تقویتی اقدام نموده تا گامی دیگر در تقویت علمی و آموزشی جوانان بردارد.در این قسمت با بکارگیری نیروی بسیجی فعال و داوطلب به مناطق محروم جهت آموزش در برطرف کردن بیسوادی میتوان کمک جدی به سرنوشت کشور کرد و همچنین برگزاری کلاس های کامپیوتر و آشنایی نوجوانان با ابزارهای جدید و بکارگیری جوانان در قسمت های فنی و آموزش دادن به جوانان و نوجوانان در مناطق محروم مهمترین فعالیتهای این بخش می تواند باشد.

عرصه خدمات بهداشت و درمان

در این قسمت با همکاری مشترک بسیج جامعه پزشکی ،بسیج سازندگی و دانشگاه علوم پزشکی میتوان تیم های پزشکی را به مناطق محروم اعزام کرد که با ویزیت رایگان و ارائه خدمات پزشکی کمکی به مردم محروم کرده باشند و همچنین با همکاری اورژانس های جاده ای میتوان به کمک دانشجویان رشته های پزشکی در فصل تعطیلات و شلوغی جاده ها در قالب اکیپ های ثابت که در جاده ها مستقر شده اند به مسافران و مصدومان خدمات اورژانسی و امدادی ارائه نمود.بسیج سازندگی در قسمت بهداشت در واکسناسیون دام و طیور هم نقش دارد و در طرح بزرگ واکسینه سرخک و سرخچه توسط وزارت بهداشت و درمان و اموزش پزشکی شرکت دارند.

عرصه خدمات حمایتی

در این عرصه با همکاری کمیته امداد در طرح های مختلف برای کمک به محرومین نسبت به جمع آوری کمک های مردمی و توزیع آن بین محرومین و نیازمندان بسیج سازندگی فعالانه شرکت دارند همچنین در فصل سرما با توزیع نفت و وسایل گرمازا به خانواده های محروم و نیازمند می توان خدمتی کرده باشیم.

عرصه فنی،حرفه ای و مهارتی

در این عرصه سازمان بسیج سازندگی با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه ای و صنایع دستی با هدف آموزش و اشتغال زدایی کلاسهای آموزش فنی و حرفه ای و مهارتی سیار برای جوانان روستایی دختر و پسر برگزار نمود.برگزاری کلاس خیاطی و گلدوزی و قالی بافی بهترین راه برای اوقات فراغت جوانان و نوجوانان دختر روستایی می باشد.

عرصه خدمات عمرانی و آبادانی روستایی

این عرصه که شامل احداث مدرسه،آبرسانی روستایی و راهسازی روستایی در مناطق محروم بوده است در این عرصه یکی از اهداف تشکیل بسیج سازندگی خدمات رسانی به مناطق محروم می باشد.همانطور که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی می فرمایند: «امروز جهاد بزرگ ملت ایران در هرجا که هستند این است که سعی کنند این کشور را همانطورکه اسلام وقرآن گفته است با عزت و به کمال معنای آبادی و عمران بسازند.»

حضور دانشجویان در فعالیتهای سازندگی علاوه بر آبادانی و شکوفایی کشور سبب کسب تجربه و ارتقای دانش علمی دانشجویان خواهد بود.

با توجه به سیاست بسیج سازندگی مبنی بر محرومیت زدایی و حمایت از مردم نیازمند نیروهای جهادی باید به مناطق بسیار دور افتاده و صعب العبور و محروم اعزام شوند و رفع نیاز برای روستائیان نمایند.

نتیجه گیری

بنابراین نتیجه می گیریم که واگذاری سازندگی به بسیج و تشکیل بسیج سازندگی رسالتی بزرگ برای احیاء این فرهنگ در کشور می باشد و رسالت سازندگی جز با کار و ابتکار امکان پذیر نیست لذا باید فعالیت خود را در این عرصه بیشتر نمود و جایگاه های مستعد سازندگی را شناسایی و برای آن برنامه ریزی کرد.باید دانست که اجرای چندین ساله طرح های بسیج سازندگی در سطح کشور ضروری است میزان تأثیر گذاری و اثر بخشی این مشارکت گسترده از ابعاد اجتماعی- اقتصادی- فرهنگی و غیره مورد ارزیابی قرار گیرد مسأله اساسی بررسی اثرات گوناگون این طرح می باشد که مسیر برنامه ریزی آینده را هموار خواهد ساخت هدف اصلی از برگزاری طرح بسیج سازندگی به اهدافی چون مسائل فرهنگی ، آموزشی، مشارکت، بهینه سازی اوقات فراغت جوانان مد نظر بوده است.

هفته بسیج برهمه بسیجیان عرصه علم و جهاد مبارک باد.

یکشنبه 2 آذر 1393 ساعت 08:22  
 نظرات